Nieuwsbrief 006:

Link tussen stressmanagement, communicatie, en organisatie

 Beste ondernemer,


We hopen dat je onze vorige nieuwsbrief over stressmanagement nuttig vond en dat de aangereikte tips je hebben geholpen bij het bevorderen van een gezonde bedrijfscultuur. In deze editie willen we dieper ingaan op een ander cruciaal aspect dat vaak hand in hand gaat met stress op de werkvloer: communicatie. 

 Van stressmanagement naar effectieve communicatie

Bedrijven met diep ingewortelde stressniveaus kampen bijna onvermijdelijk met communicatieproblemen. Als reactie op deze uitdaging hebben we eerder gesproken over het belang van stressmanagement en hoe dit de leiderschapscapaciteiten, teamcohesie, creativiteit, en productiviteit kan verbeteren. Nu willen we de focus verleggen naar de vraag: "Communicatieprobleem of organisatieprobleem?"

De diepere oorzaken van communicatieproblemen

Bij Rechtop Rechtuit hebben we gemerkt dat veel bedrijven die we begeleiden, worstelen met 'ruis' op hun interne communicatielijnen. Vaak wordt ons als communicatiecoach gevraagd om het team op het goede spoor te zetten en de medewerkers betere communicatievaardigheden aan te leren. Wat we dan ontdekken, is dat de oorzaak van het communicatieprobleem meestal te vinden is in onduidelijkheden en inefficiënties in de onderliggende organisatiestructuur en dat de vingerafdruk van het bedrijf, de kern van de bedrijfsidentiteit onvoldoende gedragen is.

De rol van organisatiestructuur

Dit soort onduidelijkheden veroorzaken frictie en irritaties binnen het team, wat op zijn beurt schadelijk is voor de identiteit van een bedrijf en negatief afstraalt op het imago. Een heldere organisatiestructuur en een duidelijke bedrijfsidentiteit zijn essentieel om een positieve en effectieve communicatie te waarborgen.

Hoe Rechtop Rechtuit kan helpen

Bij Rechtop Rechtuit begrijpen we het belang van heldere organisatie en effectieve communicatie. Als expert communicatie en teams en expert mental en minsetcoaching zijn Conny en Guy er om bedrijven te helpen de interne sfeer te verbeteren, de communicatielijnen te stroomlijnen en het imago te versterken. Samen zetten we 'ruis' om in harmonie en transformeren we onduidelijkheden in duidelijkheid. Dit draagt bij aan een positieve en verbonden interne communicatie, een sterker team en een efficiëntere organisatie!


Onze bedrijfsprogramma's voor een snel resultaat

Als ondernemer wil je efficiëntie en snel resultaat.

·         Met onze korte audits en krachtige teampakketten kunnen wij dit garanderen.

·         Met onze individuele trajecten voor jou en je medewerkers helpen we om stress te beheersen en een goede focus te houden.


Benieuwd hoe we dit doen?

Contacteer ons.  We luisteren graag naar je vraag en maken snel een aangepast voorstel op maat van jouw noden en wensen. 

Blijf op de hoogte voor meer inzichten en praktische tips over hoe je stress, communicatieproblemen en organisatie-inefficiënties effectief kunt aanpakken.


We kijken ernaar uit om samen met jou de gewenste veranderingen te creëren waarbij jouw bedrijf groeit naar een positieve identiteit en een ijzersterk imago. 


We wensen je een ontspannen werkdag!


Conny Deneweth en Guy Bracke
Consultants optimalisatie identiteit en imago
Rechtop Rechtuit


Abonneer je op onze nieuwsbrief

 
 
 
Ja, ik abonneer me op de nieuwsbrief van Rechtop Rechtuit.